Husfasad och polisbil.
Asylboendet i Storå. Foto: Alfred Wreeby/Sveriges Radio.

Anhållna efter knivdåd på asylboende förnekar brott

1:13 min

De som anhållits för knivdådet på ett asylboende i Lindesberg har i dag förhörts om vad som hände på natten mellan torsdag och fredag då en av de boende skars så illa att han avled.

Två av de förhörda nekar till brott.

– Min klient har hörts i dag mer ingående om händelseförloppet. Han bor i den lägenhet där den avlidne har påträffats. Men han förnekar brott och har inte alls varit delaktig i de händelser som ledde till dödsfallet, säger Stefan Barandth, som försvarar en anhållen 27-åring.

En 42-åring sitter också anhållen, och han förnekar också brott genom sin advokat Andreas Hahn. Den tredje mannen greps senare, och Ekot har inte lyckats nå hans försvarare.

Under dagen har polisen knackat dörr i området för att få vittnesmål och tekniker har arbetat på platsen. Men polisen är i övrigt förtegen om brottet.

Senast måndag klockan 12 måste åklagaren begära häktning för de som först greps. Men Stefan Barandth räknar med att 27-åringen ska frias.

– Min klients och min förhoppning är att han, efter de uppgifter han lämnat i dag, kommer att försättas på fri fot, säger Barandth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista