övervakningsbild från tom lokal med svartklädd person med svärd
Det var i oktober förra året som den 21-åriga gärningsmannen högg ihjäl tre personer inne på Kronans skola i Trollhättan Foto: Polisens förundersökningsprotokoll/TT

Försökte hugga sig in i låsta dörrar

1:00 min

I den nu nedlagda brottsutredningen finns flera nya uppgifter om både planeringen och utförandet av attacken. 

Här kan du se övervakningsfilmen från skolan som polisen publicerade i dag.

 

Bland annat försökte gärningsmannen hugga sig in i låsta dörrar, det säger förundersökningsledare Sten-Rune Timmersjö. 

– Ja, hugget i dörren är annorlunda. Där är det blodstänk och han hugger för att han inte lyckas komma in.

Det finns flera huggmärken intill dörren. In till en annan korridor där rektor och lärare sitter har gärningsmannen Anton Lundin Pettersson försökt att hugga sig genom en glasdörr med svärdet.

Det var i oktober förra året som den 21-åriga gärningsmannen högg ihjäl tre personer inne på Kronans skola i Trollhättan innan han själv sköts av polis. Och han försökte alltså komma åt fler offer.

Nu har brottsutredningen lagts ner, och polisen har framförallt letat efter potentiella medgärningsmän. Men några sådana har inte hittats. Man har inte heller sett att Anton Lundin Pettersson haft några omfattande chattkontakter.

Men det är svårt att vara säker, eftersom allt inte går att rekonstruera i en dataanalys, det säger förundersökningsledare Sten-Rune Timmersjö.

– På onlinespel och sådant där ligger chattarna inte kvar utan det raderas automatiskt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista