Det blir soligt i hela landet till helgen
Det blir soligt i hela landet till helgen Foto: Lars Pehrsson / SvD / TT

Sverige har soliga dagar framför sig

0:25 min

Våren närmar sig flera av landets delar med stormsteg. Enligt prognoser från SMHI kommer det bli soligt i hela landet och temperaturer upp mot 10 grader.

På kort sikt har stora delar av landet ett högtrycksbetonat väder, och de närmaste dagarna spås stigande dagstemperaturer, enligt meterologen Lisa Frost vid SMHI.

– Där vi får de högsta temperaturerna ser ut att vara i östra Götaland och östra Svealand och där handlar det om dryga fem plusgrader dagtid när solen visar sig. Det ser ut som att vi kan få morgondimmor men som lättar och så får vi soliga eftermiddagar, säger hon.

Enligt SMHI:s prognoser blir helgen solig i stort sett hela landet och dagstemperaturerna kommer fortsätta stiga, så högt som mot tio grader längst med Götalands ostkust.

– Våren har i stort sett redan kommit till Götalands kuster och delar av östra Svealand och i Örebro. Tittar vi på prognoserna nu ser vi att vi har ganska soliga dagar framför oss med stigande dagstemperaturer. Jag tror säkert att våren kan avancera över Götaland och Svealand främst, möjligen också södra norrlandskusten, säger Lisa Frost.

Men ordentlig vår kan vi inte vänta oss riktigt ännu i hela landet. Mot slutet av SMHI:s tiodygnsprognos sveper det ned kallare luft över landets norra delar och dagstemperaturerna kan hamna på minussidan igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista