Utrikesminister Margot Wallström
Margot Wallström är bekymrad över utvecklingen i Turkiet. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Wallström uppmanar Turkiet till förhandlingar

0:44 min

Efter terrordådet i Turkiets huvudstad Ankara igår har Turkiet börjat bomba PKK-fästen i norra Irak. Utrikesminister Margot Wallström uppmanar Turkiet till förhandlingar.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom terrordådet i Ankara. Dock hävdar turkiska myndigheter att en av självmordsbombarna har kopplingar till just kurdiska PKK och började i morse bomba PKK-fästen i norra Irak.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström var bekymrad över utvecklingen i Turkiet när hon gick in till dagens utrikesministermöte med EU i Bryssel:

– Det är förfärligt att återigen behöva se så många dödade människor. Det sätter skräck i ett helt land när man upplever ett sånt terrordåd, säger hon.

Men samtidigt kom besked om att Turkiet bombar PKK-fästen i norra Irak, vad säger du om upptrappningen?

– Tyvärr så är det inte ovanligt utan vi har sett det över en längre tid. Vi kan ju bara uppmana dem att inte eskalera utan istället faktiskt försöka starta förhandlingar och övervägningar med kurderna, det vore den rätta vägen fram, säger Margot Wallström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista