Skottlossningen skedde i samband med en anti-terrorräd.
Skottlossningen skedde i samband med en anti-terrorräd. Foto: TT.

Skottlossning i Bryssel – stor räd i terrorjakt

Jan Andersson rapporterar från Bryssel 17:45
1:48 min
  • Poliser har beskjutits i Belgiens huvudstad Bryssel, fyra har skadats.
  • Skjutningen skedde samband med ett polisiärt tillslag med koppling till Parisattackerna i november. Fransk polis deltog i räden.
  • Just nu jagas en eller flera misstänkta gärningsmän.
  • En person har dödats i terrorjakten, uppger belgisk åklagare
  • Ekot direktrapporterar.

– Det var under eftermiddagen som man gjorde tillslag från belgisk polis tillsammans med fransk polis mot en adress. I samband uppstod skottlossning. Över 30 skott ska ha avlossats enligt obekräftade uppgifter, säger Sveriges Radios korrespondent i Bryssel, Jan Andersson.

I samband med skottlossningen så ska tre poliser ha skadats.

– Just nu pågår en jakt i södra delarna av Bryssel efter en eller flera misstänkta gärningsmän.

Den som sköt uppges vara på fri fot. Det handlar om två misstänkta som är på fri fot strax efter incidenten, skriver den belgiska tidningen Derniere Heure.

Antiterror-räden ägde rum i ett område nära stadsdelen Molenbeek. Där bor flera personer som misstänks vara inblandade i Parisattackerna.

– De här delarna av Bryssel är präglade av till exempel hög arbetslöshet och det är här man till exempel rekryterat till terrororganistaionen, IS. Polisen har oftast stor kontroll vad som händer i de här delarna av staden. Framför allt efter terrorattentaten i Paris, säger Jan Andersson.

Den gata där skottlossningen inträffade har stängts av, rapporterar Le Soir. Kollektivtrafiken i området är avstängd. Ett stort antal polisbilar uppges finnas på platsen.

Kommunen Forest är i princip en stadsdel i staden och ligger alldeles söder om Bryssels centrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".