Foto från övervakningskamera på flygkraschen.
1 av 3
Foto från övervakningskamera på flygkraschen. Foto: TT
Ambulanser vid flygplatsen utanför Rostov-on-Don.
2 av 3
Ambulanser vid flygplatsen utanför Rostov-on-Don. Foto: SERGEI VENYAVSKY/AFP
Flydubai Boeing 737 på Vnukovo-flygplatsen i Moskva 30 april 2015
3 av 3
Det var ett flygplan av den här typen som kraschade i den sydryska staden Rostov-na-Donu. Bilden på denna Flydubai Boeing 737 togs på Vnukovo-flygplatsen i Moskva i april 2015. Foto: Anna Zvereva/Wikipedia Commons

62 omkomna i flygkrasch

Ska ha avbrutit ett första landningsförsök
1:04 min

Ett passagerarflygplan på väg från Dubai kraschade i natt i samband med landning i staden Rostov-na-Donu i södra Ryssland.

Enligt ryska medier fanns det 55 passagerare och 7 i besättningen ombord på planet, en Boeing 737-800 som tillhör flygbolaget Flydubai. De flesta av passagerarna var ryska medborgare som bodde i området runt Rostov. Nyhetsbyrån Itar-Tass uppger att alla ombord omkom i kraschen. 

"Flygplanet slog i marken och bröts i bitar", skriver myndigheterna i ett uttalande.

Enligt nyhetsbyrån Interfax var sikten dålig på grund av regn och dimma och piloten misslyckades att landa vid första försöket. 

Vid det andra försöket kraschade planet 50-100 meter från landningsbanan. Efter kraschen fattade planet eld.

Kremlin talesperson ska ha sagt till lokala medier att Presidenten Vladimir Putin nu beordrat assistans till de närstående, rapporterar Reuters. 

Räddningsarbetare söker nu igenom platsen för nattens flygkrasch, nära staden flygplats.

Bland vrakdelarna försöker man bland annat hitta planets svarta lådor för att om möjligt ta reda på orsaken till varför planet störtade ner i marken i samband med ett landningsförsök.

Rysslands katastrofmyndighet sade vid en pressträff att flygplanets svarta lådor ännu inte har hittats.

Vad som orsakat olyckan är inte bekräftat men Rysslands haverikommission följer två spår i utredningen, att piloterna begått ett misstag i kombination med svåra väderförhållanden eller att kraschen inträffade på grund av ett tekniskt fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".