Liberalernas ledare Jan Björklund. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Liberalernas ledare Jan Björklund. Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT

Björklund: Jag är besviken på M

1:04 min

Sista ordet är inte sagt, menar Jan Björklund i Ekots Lördagsintervju om förslaget om att lagstifta om sänkta lägstalöner för unga och nyanlända. 

– Jag känner ju till att de är tveksamma. Det var Fredrik Reinfeldt också. Det är klart att jag är besviken att de inte i den situation Sverige befinner sig i, är beredda att tänka om.

I onsdags hölls en debatt i Riksdagen om hur nyanlända ska komma ut på arbetsmarknaden. Det var Jan Björklund (L) som hade begärt debatten.

Samma morgon, i Ekot, meddelade Moderaternas partiledare, att Liberalernas förslag om att lagstifta om sänkta lägstalöner inte kommer att bli av om hon blir statsminister. Trots att dom övriga partier i Alliansen tycker annorlunda.

– Vi är ju överens, Moderaterna och jag, att det behövs den här typen av nya jobb. Samtidigt säger moderaterna att vi gör det inte om LO är emot. Då blir det ju inget! Ska vi strunta i integrationen bara för att LO säger nej?

Vilket är då Alliansens besked idag? Kan det bli lagstiftade lägstalöner trots att moderaterna verkar ha stängt den dörren?

– Vi tycker olika det är naturligtvis en förhandlingsfråga, säger Jan Björklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista