Fredrika Germundsson
Fredrika Germundsson. Foto: Privat

"Folk låg skadade på marken"

1:52 min

Det bor runt 6000 svenskar i Bryssel. En av dem är Fredrika Germundsson från Trollhättan som gick förbi tunnelbanestationen Maelbeek bara minuter efter terrorattacken där.

– På väg dit så träffade jag på folk som såg väldigt skärrade ut. Vissa var småskadade och jag tänkte att de kunde ha kommit från flygplatsen. Men när jag kom närmare stationen så såg jag att dörrar var utblåsta och att det låg glassplitter överallt på hela gatan och jag såg också folk som låg skadade på marken så då klickade det att det nog faktiskt hänt någonting här också, att nu har det gått en bomb här med, säger Fredrika Germundsson.

Alldeles i närheten, bara femtio meter från tunnelbanestationen ligger också Lantbrukarnas riksförbunds Brysselkontor där norskan Kristin Larsen jobbar.

– Jag har bott i Bryssel länge och man vänjer sig ju men nu är det så tätt på mig så det är klart man blir skakad, säger hon.

Norska Edvard Riddervold kom med tåget till flygplatsen i Bryssel i morse och hörde då en explosion.

– Vi kom med tåget och skulle checka in och då hörde vi en smäll och så hörde vi smäll nummer två och då blev det kaos, säger Edvard Riddervold.

Svenska Dagbladets medarbetare i Bryssel Teresa Küchler befann sig också på flygplatsen i morse.

– Först hörde vi en liten explosion och folk började oja sig och vända på huvudet och undrade vad som stod på och sen efter kanske fem sekunder så hördes en gigantisk explosion och den kände jag i hela kroppen och den kändes i hela huset. Jag blev väldigt rädd och jag sprang och gömde mig bakom en kassadisk i ett café, säger Teresa Küchler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista