Människor inspekterar hus som bombats sönder i Jemens huvudstad Sanaa. Foto: Hani Mohammed/TT.

Stridande enas om vapenvila i Jemen

De stridande parterna i Jemen har kommit överens om en vapenvila från den 10 april. Den ska sedan följas en vecka senare av fredssamtal i Kuwait, säger FN-sändebudet Ismail Ould Cheikh Ahmed.

Tidigare FN-ledda samtal mellan de Iranstödda Huthirebellerna och den saudistödda regeringen har misslyckats. En vapenvila i mitten av december kollapsade i början av januari efter upprepade överträdelser.

USA flygbombade under tisdagen ett träningsläger i Jemen som sägs tillhöra al-Qaida-grenen Aqap, uppger försvarshögkvarteret Pentagon.

Enligt lokala myndigheter ska minst 40 soldater ha dödats, men uppgifterna kring dödssiffran varierar. Ett 30-tal personer ska ha skadats i samband med attacken och bombningarna ska även ha utlöst stora bränder inne i lägret, uppger vittnen.

Enligt Pentagons talesperson Peter Cook ska attacken begränsa gruppens möjligheter att använda Jemen som en bas för att attackera amerikanska intressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista