Flyg
1 av 2
Foto: Ulla Ohman
flygplan
2 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT

Flyg mot Arlanda tvingades nödlanda

1:18 min

Ett Norwegian-flygplan på väg från Edinburgh i Skottland till Arlanda tvingades i förmiddags landa i Stavanger i Norge. Ulla Öhman, reporter på Sveriges Radio Västernorrland, var en av passagerna ombord. Plötsligt hörde hon pilotens röst i högtalaren.

– Han sade att vi inte skulle inte vara oroliga, men vi skulle skulle spänna fast oss. Flygvärdinnorna gick runt och kollade att alla fällde upp allting och att vi satt som vi skulle. Sedan var det bara tyst i planet, förutom några små barn som och skrek hela tiden. Så satt vi bara och väntade på landningen.

Flygplanet med 186 personer ombord landade utan dramatik i Stavanger klockan 11.40, uppger Norwegians presstjänst. Orsaken till den så kallades säkerhetslandningen var rökutveckling i kabinen. 

– Det verkade komma från köksutrymmena, någonstans bakom väggen, bakom några ugnar eller någonting. Han berättade han att vi måste göra en säkerhetslandning i Stavagner i Norge och så började planet gå ned och det gick väldigt lugnt till alltihop, säger Ulla Öhman. 

Vad tänkte du?

– Ja, vad gör man? Man önskar och hoppas att det ska gå bra, det finns inte mycket man kan göra, säger Ulla Öhman. 

Nu sitter Ulla Öhman och de andra passagerarna i Stavanger och inväntar ett nytt plan till Arlanda.

– Vi har fått vatten. Det enda vi vet är att flygkaptenen har sagt att han inte tänker flyga det här planet vidare, utan att det måste skaffas fram ett nytt plan, säger Ulla Öhman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista