Påsktrafik
Foto: TT

Ta det lugnt i påsktrafiken

Påsken är en av årets stora trafikhelger, och i dag sätter sig många i bilen för att åka hem. Men kör försiktigt i trängseln — och stressa inte.

– Det är bra om man startar resan utvilad. En trött förare är lika farlig som en med alkohol i kroppen, uppmanar Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar direkt från klockan 12

Tänk på att vara bältad, hålla avstånd och inte minst låta passagerna ta hand om mobilen. Och man bör unna sig raster, säger Josefsson.

– Kör du längre sträckor så ta regelbundna raster.

Trafiken kan bli särskilt tjock från Dalarna och österut mot Stockholm samt från Ölandshållet och uppåt, enligt Trafikverket. Även i år passar man på att stänga omkörningsfältet på E4 mellan Tönnebro och Gävle under dagen, berättar Josefsson.

– Det minskar risken för kökrockar.

Den som passerar Jönköping bör tänka på att den stora motormässan — med tusentals besökare — avslutas idag. Polisen räknar dock inte med samma kaos som när mässan öppnades i lördags — med flera olyckor, långvariga stopp på E4:an och milslånga köer.

– Nej, men vi räknar med att trafikdensiteten ökar på E4:an i och med hemvändardagen. Vi är beredda, men kör försiktigt, säger Tommy Åkerberg som är vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista