Elfel och drake på vift stoppar tåg

Tågtrafiken har stoppats på stambanan i höjd med Kimstad i Östergötland på grund av ett elfel. Trafikverkets personal arbetar med felet sedan halv fyra på eftermiddagen.

En drake på vift stoppade tidigare på dagen tågen även i Skåne.

Enligt Eva Nordén, presskommunikatör vid Trafikverket, påverkar elfelet den ordinarie tågtrafiken mot Malmö, Göteborg och Malmö, samt Östgötapendeln. I nuläget finns ingen prognos för när trafiken kan börja gå igen.

En drake på vift fastnade i en kontaktledning vid tågspåret på sträckan Malmö-Lund under måndagseftermiddagen och stoppade trafiken i båda riktningarna. En dryg timme senare, klockan 17.20, kunde trafiken återupptas, enligt Eva Nordén.

– Det är något som har farit i väg med vinden som jag förstod det, säger hon till TT.

Skånetrafiken har inga uppgifter om hur många resenärer som drabbades.

– Men det är annandag påsk, så jag skulle tro att det är många ute och rör på sig. Tack och lov är det inte många som arbetspendlar just i dag, säger Maria Holmgren, vice trafikdirektör vid Skånetrafiken, till TT.

Skånetrafiken räknar med att det blir följdförseningar under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".