Tåg och resenärer.
Efter drygt tre timmar var felet lagat och trafiken igång igen. Foto: TT

Tågstopp i påsktrafiken

1:08 min

Det har varit strul i tågtrafiken idag annandag påsk. Allvarligast var det i Kimstad i Östergötland där ett elfel stoppade trafiken på södra stambanan i flera timmar.

Nu är trafiken åter igång där men med förseningar, berättar Trafikverkets pressansvariga Eva Nordén.

– Det som drabbades var framför allt trafiken mellan Linköping och Norrköping. Men det påverkade också tågtrafiken som går från Stockholm C via Södertälje, Katrineholm, Norrköping, Linköping, Nässjö och vidare mot Malmö, säger hon.  

Larmet om elfelet i Kimstad kom vid halvfyra på eftermiddagen. Snabbtågen fick fortsätta passera sträckan, men med förseningar, medan bussar ersatte regionaltågen mellan Linköping och Norrköping.

Efter drygt tre timmar var felet lagat och trafiken i full gång igen. Hur många resenärer som drabbats vet inte Trafikverket.

– Det är en dag som det inte körs så väldigt mycket trafik på, så att det är inte så många tåg som på en vanlig dag. Men det är så klart beklagligt för dem som drabbas, säger Eva Nordén.   

Även i Skåne var det problem på järnvägen under eftermiddagen. Där var det stopp i trafiken i tre kvart mellan Malmö och Lund på grund av en drake som hade kommit för nära en kontaktledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista