Polisen trodde de gripit den eftersökte mannen med hatten.
Polisen trodde de gripit den eftersökte mannen med hatten. Foto: TT och AFP/Belgian Federal Police

Misstänktes vara tredje flygplatsbombaren i Bryssel - släpps

Enligt åklagaren släpps han i brist på bevis
1:15 min

Den man som stod anklagad för grova terrorbrott och som man misstänkte vara den tredje flygplatsterroristen, den så kallade mannen i hatten, har nu släppts av belgisk polis.

I torsdags grep belgisk polis sex personer, tre av de släpptes på fredagen och tre anklagades för terrorbrott. En av dem stod anklagad för grova terrorbrott med kopplingar till attackerna i Bryssel som dödade 34 personer och skadade över 300 personer.

Uppgifter om att mannen misstänktes vara den tredje flygplatsterroristen som flydde därifrån, den så kallade mannen med hatten som syns bredvid de två självmordsbombarna på övervakningsbilder från flygplatsen, cirkulerade i medierna.

Uppgifterna var obekräftade från officiellt håll och i dag meddelade åklagaren att mannen nu släpps på fri fot.

Enligt åklagaren släpps mannen i brist på bevis. I samma veva som mannen släpptes i dag, släppte polisen en övervakningsvideo från flygplatsen där mannen med hatten syns och frågade allmänheten om hjälp med att identifiera mannen.

I morgon, en vecka efter attackerna, väntas flygplatsen Zevantem i Bryssel öppna en del av sin passagerarservice. Stora delar av avgångshallen förstördes av självmordsbomberna och man öppnar i morgon för att bland annat testa kapaciteten. Det är dock oklart när passagerartrafiken återupptas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".