En Airbus 321 från flygbolaget SAS.
SAS har tidigare inte tillåtit fri avbokning för gravida som ska resa till de drabbade länderna, men backar nu. Foto: Johan Nilsson/TT.

SAS återupptar flyg till Bryssel

Från och med onsdag blir det åter möjligt att flyga med SAS från Stockholm och Köpenhamn till Brysselflygplatsen Zaventem, som nyligen öppnade igen för begränsad trafik efter terrordådet den 22 mars.

Under en första period, fram till den 1 maj, blir det en flight tur och retur fem dagar i veckan mellan Arlanda och Zaventem, och en flight tur och retur mellan Kastrup och Zaventem.

- Vi inväntar ny information från flygplatsen hur kapaciteten senare ska kunna ökas, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS.

Tills vidare gäller särskilda restriktioner vid avgångar från Zaventem. Passagerare måste vara på plats två timmar före avgång och ha med sig utskrivna boardingkort. Ensamresande barn tillåts inte, inte heller djur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista