Kenyas huvudstad har drabbats av kraftiga översvämningar efter skyfall.
Kenyas huvudstad har drabbats av översvämningar efter kraftiga skyfall. Foto: Tony Karumba/TT

Flervåningshus kollapsade i Nairobi efter skyfall

Rasmassorna gås igenom i jakt på överlevande
1:08 min

Minst tre personer har dödats och många fler befaras vara instängda i ett kollapsat sexvåningshus i Kenyas huvudstad Nairobi. 

Livebilder från lokala KTN News visar räddningsarbetare och andra som samlats utanför det raserade huset. I mörkret syns kollapsade betongväggar, och man lyser med ficklampor genom bråten i jakt på fler av de som fastnat där.

Några slår med järnrör för att få loss en bit av en vägg, och stenar och brädor skickas som på band från hand till hand bort från huset.

Jubel och visslingar hörs när en man i en röd tröja täckt av betongdamm halvt lyfts, halvt går ut ur rasmassorna. Han möts av omfamningar och bärs bort mot ambulans.

Det var strax efter klockan nio på kvällen som de nedersta våningsplanen i det närmaste sjönk ned i marken efter de senaste dagarnas kraftiga regn och översvämningar.

Tidigare under fredagen dödades tre personer när en översvämmad vägg kollapsade.

Enligt Röda korset i Kenya har fler än 150 personer nu sökt sig till tältplatser i närheten för att få någonstans att tillbringa natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".