Donald Trump
Donald Trump. Foto: Charles Rex Arbogast

Trump vill höja skatten för de rika

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump anser att de rika ska beskattas hårdare, men fastighetsmiljardären bedömer att hans skatteplaner sannolikt måste omförhandlas med kongressen om han blir vald till USA:s president.

- När det gäller de rika, tror jag uppriktigt sagt, att de skatterna kommer att gå upp, och vet du vad, de borde verkligen gå upp, säger Trump i en intervju med tv-bolaget NBC:s aktualitetsprogram "Meet the Press".

Trump säger vidare att han ser sina aktuella skatteplaner, som innefattar minskade skatter för medelklassen och för företagen och en ökning för de välbeställda, som förhandlingspunkter som kan ändras när det är dags att dra dem igenom kongressen.

- Men när det är dags att förhandla så är jag mindre bekymrad över de rika än jag är över medelklassen.

Trump säger också i intervjun att han är positiv till en ökning av minimilönen.

- Jag vet inte hur man lever på sju dollar och 25 cent (drygt 58 kronor) i timmen, säger han men tillägger att han föredrar att delstaterna själva beslutar i frågan.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".