Stora demonstrationer mot Le Pen

I Frankrike demonstrerade under onsdagen över en miljon människor mot högerextremisten Jean-Marie Le Pen. Tidigare under dagen demonstrerade anhängare till Le Pen.
Allt verkar lugnt och behärskat i demonstrationerna mot Le Pen, rapporterar SR:s korrespodent IngMari Froman. På flera plakat finns bilder av Jean-Marie Le Pen som är överkorsade, på andra står det att Nationella Fronten är lika med nazism. Polisen befarar sammandrabbningsar eftersom tiotusentals Le Pen-anhängare demonstrerade i Paris. Flera avdelningar i Le Pen-tåget, särskilt Nationella frontens ungdomsavdelning skanderade bland annat att Marseille och Roubaix är ockuperade områden. De två städerna är två av de invandrartätaste städerna i Frankrike. Ockupation, befrielse och patriotism var också temat i Jean-Marie Le Pens tal som han höll framför Paris gamla operahus. Han fällde också flera hätska omdömen om sin motkandidat i presidentvalet, Jaques Chirac.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista