Mona Shalins advokat Claes Borgström tillbakavisar nya anklagelser.
Mona Shalins advokat Claes Borgström tillbakavisar nya anklagelser. Foto: TT

Mona Sahlins advokat tillbakavisar nya anklagelser

Borgström: Personförföljelse mot Mona Sahlin
1:10 min

Tidningen Expressen publicerar i dag uppgifter om att Mona Sahlin ska ha skrivit ytterligare ett felaktigt intyg åt sin före detta livvakt.

Sahlins advokat Claes Borgström tillbakavisar helt uppgifterna.

– Mona Sahlin har inte skrivit några falska intyg i den meningen att hon hittat på saker. Det kan finns någon felaktig uppgift i något intyg, men det är inte medvetet. Hon har alltså inte begått något brott, säger advokat Claes Borgström.

Sedan tidigare har det inletts en förundersökning om osant intygande och missbruk av osant intygande. Det handlar om papper hon skrivit till sin före detta livvakt.

Även detta nya intyg handlar om den förre livvakten. Men Claes Borgström menar att hans klient är oskyldig.

– Väldigt mycket av det som skrivits om Mona Sahlin är felaktigt och det kommer att visa sig när vi får möjlighet att tala klarspråk lite längre fram, säger Claes Borgström.

Han tycker att medias granskning av Mona Sahlin har gått för långt.

– Drev är ett understatement. Det ser mer ut som en sanslös personförföljelse av Mona Sahlin. Man borde ta det lite försiktigare och väga in alla sidor. Det betyder inte att man inte ska granska, men inte på det sätt som skett, säger Claes Borgström.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".