Frans intervjuas efter segern i Melodifestivalen.
Foto: Ronnie Ritterland.

Frans: Kan gå hur bra som helst

"Koncentrerar mig på att sätta första tonen"
3:18 min

Förväntningarna är stora inför Frans framträdande i kväll. Här kommer en fråga-svar med Frans, som själv tror han det kan gå hur bra som helst.

– Precis innan musiken kommer igång koncentrerar jag mig mest på att sätta första tonen, för om jag inte gör det är jag körd.

Det har snackats om under genrepen att du är för cool, inte tillräckligt taggad. Är det skillnad på genrepen och när du väl framträder?

– Alltså, ja, verkligen, utan publik är det inte samma sak. Det är svårt att sjunga till en kamera. Det känns fel. Därför kräver jag, för att det ska bli bra, en publik, det är den man har inlevelse med.

Hur har responsen varit när du kört inför publik här?

– Jag har kört en gång förut framför publik (under genrepen), det var nog det bästa framträdandet vi hade. Men det var halvfullt, så jag ser fram emot när hela Globen är packad.

Efter varje genrep tittar ni på framträdandet. Vad går man igenom då?

– Jag behöver egentligen inte vara där. Man tittar på videon och de som är ansvarigt klipper framför varje kamera. Det är väldigt detaljerat, jag märker knappt någon skillnad själv.

Vilka är dina största konkurrenter?

– Jag ser de inte som konkurrenter än, jag ser dem som favoritbidrag. Jag gillar Frankrike jättemycket, Spanien också. Australien var riktigt intressant om den funkar på scen – för jag har hört låten den är väldigt bra. Det är mycket bra i år, det är så många bra låtar.

Vad tror du om dina egna chanser?

– De är ju bra, säger folk, jag känner att om jag gör ett bra framträdande, får bra känsla med publiken och allt sitter på plats så kan det gå hur bra som helst.

Är tävlingen viktig?

– Inte så, för resan är det viktiga. Jag är i resan nu, njuter, och försöker ta in allt som händer. Här inne i Eurovision-bubblan är det ingen rivalitet. Alla är i samma situation och har det trevligt.

Har det varit ungefär som du trodde det skulle vara?

– Verkligen inte. Verkligen inte. Jag hade inga förväntningar när jag kom in i det här. Jag hade inga förväntningar när jag skickade in låten. Att komma hit med inga förväntningar gör allting mycket roligare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".