Tredelad bild med Elvis, en radioapparat och Monica Z.
Foto: AP, Birgitta Rydbeck/TT.

Ny digital kanal – P4 Plus för alla över 60

Projektledare Leif Eriksson: Lyssnarnas input är viktig
1:47 min

Det blir mycket musik när alla över 60 får en egen kanal i Sveriges Radios utbud. Den nya kanalen heter P4 Plus och förväntas nå en miljonpublik. 

– Det finns över två miljoner svenskar som är över 60 och nu ger vi dem det som många av dem önskar. Bra musik från 50-talet och framåt, samt guldkorn från vårt helt otroliga radioarkiv, säger Leif Eriksson, projektledare för den nya kanalen.

Det blir mycket Lill Lindfors, Monica Zetterlund och Elvis Presley, för att nämna några artister. Men om lyssnarna inte är med på noterna, så kan kanalens utbud snabbt förändras.

– Lyssnarnas input är viktigt för hur kanalen kommer att formas, säger projektledaren Leif Eriksson.

– Till den här kanalen knyter vi en enkät, för vi vill veta vad lyssnarna tycker. Tanken är att kanalen ska få växa fram utifrån återkopplingen från publiken.

En förhoppning är att levande radiolegender som Lisa Syrén och Ulf Elfving ska höras i kanalen.

– Vi jobbar på det.

Men om lyssnaren ska kunna blicka tillbaka och minnas gårdagens stjärnor måste hen vara uppdaterad med dagens teknik. Kanalen som testas fram till årets slut är digital och kan avlyssnas via nätet, antingen via Sveriges Radios hemsida eller i mobilen via appen SR-play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".