Valet i USA

Sammandrabbningar vid Trump-möte i San Diego

1:22 min

I San Diego i USA har flera personer gripits efter protester utanför ett av Donald Trumps valmöten. Demonstrationerna var bland de största hittills mot den republikanske presidentkandidaten.

Runt tusen demonstranter hade samlats utanför San Diegos Convention Center i södra Kalifornien för att protestera mot republikanernas presidentkandidat, och framförallt mot hans utspel om att bygga en mur mot Mexiko och ta i med hårdhandskarna mot papperslösa invandrare.

I folkmassan syntes mexikanska flaggor. "Donald Trump är rasist" stod det på en av de många banderollerna. Trump-supportrar svarade med att skandera "Build that wall", bygg muren.

Några av demonstranterna kastade vattenflaskor mot polisen. Efter mötet blev det sammandrabbningar mellan demonstranter och Trump-anhängare. Sammanlagt 35 personer greps, uppger polismyndigheter i San Diego.

Inne på valmötet hade tiotusentals samlats för att höra Donald Trump valtala.

-- Den lögnaktiga Hillary kan inte skaka av sig Bernie. Vi kommer vinna alltihop, både Kalifornien och presidentvalet, sa Donald Trump segervisst i sitt tal.

Trump framträdde på mötet i San Diego tillsammans med den omstridda tidigare vicepresidentkandidaten för republikanerna, Sarah Palin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista