Miljöpartiet överbelastningsattack
Detta meddelande mötte besökare som försökte nå miljöpartiet.se.

Miljöpartiet utsatt för överbelastningsattack

"Klart att det är riktat mot oss"
1:15 min

I samband med partiledardebatten i söndags utsattes Miljöpartiet för en överbelastningsattack och i dag skedde det igen. Sajten låg nere under längre perioder.

Miljöpartiet säger till Ekot att de tidigare drabbats av överbelastningsattacker. De sammanfaller med större politiska händelser som partiledardebatter, Politikerveckan i Almedalen och inför valet, berättar Johan Schiff.

– Det är klart att det är riktat mot oss som ett politiskt parti, det händer tydligt när det finns händelser i Sverige kopplat till politiken, säger Johan Schiff, digital redaktör på partikansliet.

Han säger att man inte vet vem som utför dessa attacker och att de är svåra att spåra.

Ekot har kontaktat de andra riksdagspartierna för att fråga om överbelastningsattacker mot deras sajter och vi har lyckats nå alla utom Sverigedemokraterna, Liberalerna vill inte kommentera.

De andra säger att överbelastningsattacker förekommer även om det för de flesta inte är vanligt, men ingen kan se något mönster på samma sätt som Miljöpartiet.

Moderaterna säger att det har vid enstaka tillfällen förekommit försök till attacker i samband med uppmärksammade och kontroversiella frågor debatteras i samhället, och nämner FRA-lagen 2008 som ett exempel.

Johan Schiff säger att partiet kan införa extra skydd som motverkar attackerna.

– När vi har en viktig period har vi ett överbelastningsskydd. Så här i mellanvalsperiod har vi inte tyckt att det är nödvändigt, säger Johan Schiff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".