Stridsplan störtat nära Aleppo

Ett oidentifierat stridsplan har störtat nära staden Aleppo i Syrien, rapporterar Reuters.

Planet störtade i ett område där strider pågår mellan islamistiska styrkor och den syriska armén, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som är baserat i Storbritannien.

Samtidigt kommer rapporter om att väpnade styrkor som anförs av al-Qaida-anknutna Nusrafronten sedan i fredags befäst sina ställningar i södra Aleppo kring den strategiska småstaden Khan Tuman.

Parallellt rycker USA-stödda syriska styrkor fram mot den för terrorrörelsen IS strategiska småstaden Manbij i norra Syrien.

Med flygunderstöd från den USA-ledda koalition som bekämpar IS i Syrien och Irak genomförde Syriska demokratiska styrkorna (SDF), bestående av kurdisk och arabisk milis, ett anfall mot Manbij.

SOHR uppger att SDF nu är omkring fem kilometer från Manbij.

Staden ligger längs en viktig försörjningsrutt som förbinder IS-fästet al-Raqqa med den turkiska gränsen.

Överste Patrick Ryder, som är talesman för USA:s centralkommando, sade i lördags att IS hade tagit kontroll över 100 kvadratkilometer territorium under sin framryckning.

Över 55 flygräder har genomförts. Enligt Ryder är målet att störa IS:s förmåga "att förflytta styrkor, vapen, finansiering och förråd in mellan Syrien och Irak".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".