Presidentvalet i USA

Obama i attack mot Trump

1:38 min

I ett tal i Washington i dag gick president Barack Obama till hård attack mot republikanernas presidentkandidat Donald Trump och hans förslag om inreseförbud för muslimer och retorik om muslimer.

– Vi ser nu hur farligt det här kan vara. Vi börjar se vart sådan här retorik, löst prat och slafsighet om vilka vi bekämpar, kan leda oss, sa president Barack Obama i en bredsida mot Donald Trump.

Donald Trumps förslag och retorik om muslimer gör USA mindre säkert och gynnar terroristernas rekrytering, sa en sammanbiten Obama, som frågade om republikanernas ledning verkligen står bakom Trumps idéer och undrade var det ska sluta. 

-- Mördarna i Orlando, San Bernadino och Fort Hood var alla amerikanska medborgare. Ska vi börja diskriminera även amerikaner på grund av deras tro? sa president Obama. 

Donald Trump anser att Obama ska avgå om han inte kallar terrorismen "radikal islamistisk terrorism". Obama tänker inte göra det.

– Att sätta ett annat namn på hotet gör inte att det försvinner, sa Obama, som på nytt sa att terrorism i islams namn är en skev tolkning av religionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista