Sanders ger sitt stöd till Clinton

1:47 min

I presidentvalkampanjen i USA erkände sig senator Bernie Sanders till slut besegrad under tisdagskvällen och lovade göra allt han kan för att demokraternas Hillary Clinton ska vinna presidentvalet.

Det har suttit långt inne för senatorn från Vermont, Bernie Sanders att erkänna sig besegrad, trots att det stått klart sedan länge att Hillary Clinton vunnit flest delegater för att bli demokraternas presidentkandidat.

Idag framträdde de båda tillsammans i New Hampshire. De berömde varandra och kramades och ska nu försöka smälta samman sina kampanjer som kämpat, tidvis bittert, mot varandra.

Sanders, vars kampanj varit långt mer framgångsrik än någon trodde i förväg, har velat vänta med sig Clintonstöd medan han slagits för att driva demokraternas politik åt vänster.

Hans kampanj har förhandlat med hennes om punkterna i det politiska program som ska antas på konventet om ett par veckor-

– Det är överlägset det mest progressiva programmet någonsin i demokraternas historia, sa Sanders, som kunnat bocka av löften från Clinton om att driva högre minimilöner, billigare studielån och reformer av sjukförsäkringen bland annat.

Politiska program har begränsat värde, men Sanders ser det långsiktigt.
Hillary Clinton tackade Sanders och var idel solsken.

– Jag kan inte hjälpa att tänka på hur mycket rolgiare den här valrörelsen kommer att bli nu när vi är på samma sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista