Domonic Caer med sitt barnbarn.
1 av 3
Vittne Domonic Caer med sitt barnbarn. Foto: Robin Olin
Blommor och brev till Nice-offer
2 av 3
Foto: Robin Olin
Blommor och brev till Nice-offer
3 av 3
Foto: Robin Olin

Stor sorg i Nice

Vittne: Det var fruktansvärt, fruktansvärt
2:12 min

I förmiddags hävdade terrorgruppen IS att de ligger bakom dådet i Nice. Samtidigt har Francois Hollande kallat till ett säkerhetsmöte och i dag inleds tre dagars landssorg i Frankrike. I Nice samlas människor på strandpromenaden där attacken ägde rum.

– Det är en stor sorg för Nice, säger Domonic Caer, som kommit ner till strandpromenaden med sina två barnbarn i en barnvagn.

– Det var fruktansvärt, fruktansvärt, säger hon och matar barnen med kakor.

Nu behövs ännu fler poliser, mer säkerhet och vaksamhet, anser Dominic Caer.

Frankrikes president samlade sina ministrar i morse, för ett möte om säkerheten i landet. Man har redan meddelat att undantagstillståndet förlängs, den franska insatsen mot IS i Irak och Syrien förstärks.

I Nice marscherar kamouflageklädda militärer med automatvapen längsmed uteserveringarna. Det har ännu inte kommit fram några uppgifter från utredningen som pekar på att gärningsmannen har haft kontakt med IS, trots att terrorgruppen tagit på sig dådet.

Den 31-årige lastbilschaufför, född i Tunisien, beskrivs av grannar här i Nice som aggressiv och instabil.

Av de 84 döda i attacken har 6 personer fortfarande inte identifierats enligt sjukhuskällor. Ytterligare 50 allvarligt skadade vårdas på sjukhus och beskrivs pendla mellan liv och död.

På strandpromenaden i Nice säger Domonic Caer, att det är viktigt att hon och andra Nice-bor inte ändrar på sitt sätt att leva.

– Livet fortsätter som tidigare, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".