Trump om Clinton: Hon är djävulen

1:05 min

Donald Trump har kritiserats hårt från båda politiska läger under de senaste dagarna och opinionsmätningar visar att Hillary Clinton har ett övertag. Den republikanske presidentkandidaten får nu på nytt fått kritik sedan han kallat Hillary Clinton för "djävul".

Under ett valmöte i Pennsylvania i går sade Trump att Demokraternas tidigare presidentaspirant Bernie Sanders "slöt ett avtal med djävulen" när han ställde sig bakom Hillary Clintons kandidatur.

– Hon är djävulen, sade Donald Trump.

Donald Trump har kritiserats hårt från båda politiska läger under de senaste dagarna, efter en nedsättande kommentar om föräldrarna till en amerikansk muslimsk soldat som stupade i Irak 2004.

Hillary Clinton har å sin sida fått en skjuts i olika opinionsmätningar efter Demokraternas partikonvent förra veckan, då hon formellt utsågs till partiets presidentkandidat.

Enligt en mätning från CBS News leder Clinton med 46 procent av väljarstödet mot Trumps 39 procent.

Clinton har ännu större övertag i en mätning från mediebolaget CNN, som också publicerades på måndagen, där hon leder med 52-43, på frågan "vem är ditt val som president?".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista