Obama: Trump är totalt okvalificerad

1:31 min

USA:s president Obama gjorde idag ett ovanligt skarpt uttalande mot den republikanske presidentkandidaten Donald Trump som han kallade totalt okvalificerad.

”Det har funnits republikanska presidenter som jag haft meningskiljaktligheter med, men jag aldrig tidigare tvivlat på att de skulle klara jobbet. Den här gången är det annorlunda”, sa president Obama och kallade sin politiske motståndare okvalificerad och bedrövligt dåligt förberedd. 

Obama frågade också retoriskt varför så många republikanska politiker fortfarande stödjer Trump trots att de gång på gång tar avstånd från hans utspel.

President Obamas uttalanden skedde på en gemensam presskonferens med Singapores gästande premiärminister.

Men bakgrunden är den storm som blåst upp kring Donald Trump på grund av dennes nedsättande kommentarer om familjen Khan. En muslimsk amerikansk familj vars son dött som amerikansk soldat i Irak och som framträdde på demokraternas konvent förra veckan.

Kritiken mot Trump har varit svidande både inom utanför hans eget parti och flera republikaner har de senaste dagarna lämnat partiet i protest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista