Delad bild: Fotbollsspelare och tre killar som tittar på
Kompisarna Victor Laurssen, Thomas Norman och Robin Landberg såg Stina Blackstenius göra 1-2 i finalmatchen. Foto: Pontus Lundahl/TT, Mona Hambraeus/Sveriges Radio.

Mycket känslor bland fotbollsfansen

"Var svettigt och spännande"
1:45 min

Det blev silver för Sverige i fotbollsfinalen i går, damlandslaget gick inte hela vägen, och besvikelsen bland fansen på en sportbar i Stockholm var stor efter matchen.

– Det är en stor besvikelse i hela kroppen faktiskt. Jag hade mycket hopp inför matchen och jag var ändå lite beredd på ett guld, säger Victor Laurssen.

Han följde matchen på baren med två kompisar, och alla var besvikna när det hela var över, särskilt Victor, som satsat pengar på vinst. Hans kompis Robin Landberg tror att folk hade väntat sig mer.

– Jag tror att folkmassan som var här hade väntat sig någon form av mirakel, likt semifinalmiraklet, men det uteblev och likaså folkmassan.

Människor lommade hemåt och lokalen tömdes ganska snabbt på folk efter att slutsignalen gått. Men flera av besökarna tyckte att Sverige spelade en bra match, som blev spännande att följa, även för den som inte till vardags är superintresserad av fotboll, säger Rebecka Karlsson.

– Man blir ju indragen när det väl gäller.

Hur kändes det i slutminuterna?

– Det var svettigt och spännande.

Och Tommy Ericsson påpekar att Sverige gjort en stark insats.

– Jag hade ju gärna sett guld, men det är ändå fruktansvärt starkt att slå både USA och Brasilien, så hatten av för svenska damlandslaget.

Men även om silver också är bra så hade ett guld lett till en fest som inte blev av nu, enligt Robin Landberg.

– Då hade det blivit ett stort firande, oklart hur. Nu får det bli en eller annan tröstöl, på sin höjd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".