Farhågor i Gaza för ännu ett krig

2:03 min

Kriget i Gaza tog slut för två år sedan, men ändå fortsätter attackerna. För en vecka sedan sköts två raketer från Gaza mot Israel - ingen skadades. Israel svarade enligt FN med 23 missiler och ungefär 37 skott från stridsvagnar. Vår utsände i Mellanöstern åkte till en av platserna i Gaza som angreps.

Said Killany stod precis i gårdsporten som leder in till hans hus i Beit Lahia. Han tittade ut. De kunde höra stridsflygplanen.

När bomben träffade, precis nedanför favoritträdet där de sitter ibland på kvällarna, så slängde han sig ner. Luften fylldes av sand och han fick en sten i huvudet.

Splitter träffade längre bort på muren och han tog sina två barn, sin fru och hennes mamma och sprang.

– Det här är resterna av raketen som jag hittade på gården, andra finns där uppe på taket. De träffade vattentanken, berättar Said som håller i två spetsiga stora metallbitar.

Och det är just de där metallbitarna och även de raketer som föregick dem mot mål inne Israel, det är de som påminner folk i Gaza om att framtiden fortfarande är mycket osäker.

Israel anföll Gaza senast 2014 - inte minst på grund av hotet från raketerna som avfyras inifrån Gaza. 50 dagar av krig, 2200 döda människor och enorm förstörelse.

Då stod en israelisk stridsvagn utanför Saids port. Allt det som händer om och om igen, gör att Said Killany tycker att det är svårt att vara förälder i Gaza.

– Det är svårt att vara riktigt ärlig med barnen. Det är svåra tider, men jag säger till dem med ett leende att det är lugnt, inga bomber kommer nu. Sedan kommer de ändå, allt det jag sagt försvinner och så blir det bara död och förstörelse, säger Said.

Och han fruktar att ett nytt krig nu är på väg.

– Jag hoppas att det inte blir så men det känns som att alla krigets ritualer bara kommer allt närmare, säger Said Killany.