Ledande latinoledare i USA drar tillbaka stöd till Trump

1:33 min

I USA kommer starka reaktioner på det linjetal om migration som den republikanske presidentkandidaten Donald Trump höll i natt svensk tid. Flera företrädare för latinogrupper som samarbetat med Donald Trump drar nu tillbaka sitt stöd.

Alfonso Alguila är en av de konservativa latinoledare som hoppats på Donald Trumps tidigare löften om en mjukare migrationspolitik men efter gårdagens tal i Phoenix är han besviken.

– Vi som trott på hans löften om en humanare linje har blivit vilseledda, anser Alfonso Alguilar som bara är en av flera latinoföredrädare som tidigare stöttat Donald Trump men som i dag drar tillbaka sitt stöd.

Talet i Phoenix sätter punkt för veckor av spekulationer om hur en Trumpsk migrationspolitik egentligen skulle se ut. Det blir ingen amnesti för papperslösa laglydiga invandrare och en specialstyrka för att deportera migranter kommer tillsättas, om Trump vinner valet var beskedet igår.

För de Trumpväljare som oroat sig för att deras kandidat bytt spår var den hårda tonen en lättnad. Både konservativa debattörer och invandringsfientliga grupper hyllar gårdagens tal som tydligt och välkommet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista