Christian Carlsson föreslås bli ny förbundsordförande för KDU.
Christian Carlsson föreslås bli ny förbundsordförande för KDU. Foto: Jessica Gow, Janerik Henriksson/TT.

Stöd från SD "knappast ett problem" för Christian Carlsson i KDU

"Bättre att SD röstar för en borgerlig budget"
0:21 min

På tisdagsförmiddagen presenterade Kristdemokraternas ungdomsförbund sitt förslag till ny förbundsordförande, Christian Carlsson, som nu är vice förbundsordförande. 

På pressträffen kritiserade han Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra för att inte driva igenom en gemensam borgerlig budget under den här mandatperioden.

Och så här svarar han på frågan om hur han ser på att det skulle krävas stöd från Sverigedemokraterna för att fälla regeringen.

– Det är bättre att Sverigedemokraterna röstar för en borgerlig budget än att de låter någon annan budget går igenom, så det kan knappast vara ett problem.

Hur ser du på ett stöd från Sverigedemokraterna, rent politiskt?

– Som Kristdemokrater vill vi inte att Sverigedemokraterna ska ingå i någon slags regering, men vi välkomnar naturligtvis alla partier som vill stödja en borgerlig politik, därför att det är det bästa för Sverige, säger Carlsson.

Mer om Kristdemokraterna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".