Bilden visar påve Franciskus som talar i en mikrofon. Foto: L'Osservatore Romano/TT.
Foto: L'Osservatore Romano/TT.

Påven sålde ut Malmö Arena

Projektledare: "Vi hade inte trott att det skulle gå så fort".
1:24 min

På mindre än en timme såldes biljetterna slut till evenemanget med påve Franciskus i Malmö Arena den 31 oktober.

– Det tog mindre än en timme. Hälften gick på sex minuter, säger Dag Tuvelius på Svenska kyrkan, som är projektledare för evenemanget i Malmö Arena. 

Den 31 oktober kommer påve Franciskus till Sverige. I domkyrkan i Lund ska han delta i en ekumenisk gudstjänst för att uppmärksamma 500-årsminnet av reformationen som inträffar nästa år. Det har aldrig tidigare hänt att den katolska kyrkans överhuvud på det här sättet högtidlighåller reformationen. Dagen efter, den 1 november, hålls en katolsk mässa, platsen för den är ännu inte klar. 

Gudstjänsten i Lund hålls tillsammans med Lutherska världsförbundet och med kyrkoledare från hela världen. Tanken med evenemanget i Malmö Arena är att ge allmänheten en möjlighet att följa gudstjänsten, eftersom platserna i domkyrkan kommer att gå åt till kyrkoledare och journalister. När gudstjänsten är slut, kommer påven även att komma till arenan. 

Det var 6 000 biljetter som såldes idag. Det finns 10 000 platser. Resten av platserna är reserverade för journalister, men även för ungdomar som man särskilt vill ska kunna delta. Ungdomsbiljetterna kommer att släppas senare.

– Vi har ett antal biljetter på arenans golv, för unga. Vi har sagt att en viktig del med det här mötet är att också unga människor ska ha en chans att vara med. Då släpper vi de biljetterna senare, så att de har en chans att få de här biljetterna, säger Dag Tuvelius.

Gudstjänsten i Lunds domkyrka kommer att sändas av både Sveriges Radio och Sveriges Television.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".