Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton
Foto: TT/bildmontage Sveriges Radio

Hillary Clinton sjuk – har lunginflammation

Under minnesstunden för 9/11-offren i New York under söndagen, tvingades Hillary Clinton lämna platsen. Hon uppgavs då lida av den kraftiga värmen, men senare lämnades beskedet att hon har lunginflammation.

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton lämnade i förtid minneshögtiden för offren under terrordåden den 11 september 2001. Hon hade drabbats av värmeslag, uppgav hennes kampanjkontor. Det var 28 grader varmt på Manhattan.

Senare under dagen meddelade Hillary Clinton att allt var bra igen, när hon sågs lämna dottern Chelseas lägenhet på Manhattan.

– Jag mår toppen, sade hon, rapporterar CNN.

Clinton undersöktes i hemmet av läkaren Lisa Bardack, som meddelar att presidentkandidaten blev uttorkad och kände sig varm men att hon återhämtat sig fint. Enligt läkaren fick Clinton diagnosen lunginflammation i fredags och fått antibiotika samt rådet att vila sig och ändra sitt schema.

Tidigare har republikanske presidentkandidaten Donald Trump, antytt att hon är sjuklig och att det är ett av skälen till att han anser att hon är olämplig att bli USA:s president. 

Trumpanhängare har bland annat anmärkt på Clintons hosta, något hennes medarbetare förklarat med pollenallergi. När Clinton nyligen drabbades av en lång hostattack under ett tal i Cleveland, sade hon skämtsamt:

– Varje gång jag tänker på Trump så får jag ett allergiskt anfall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".