Maria Arnholm svarar på frågor efter att Birgitta Ohlsson kritiserat Jan Björklund
Maria Arnholm Birgitta Ohlsson Jan Björklund Foto: TT

Stort möte inom Liberalerna

LUF: Björklund markerade senaste tidens händelser
1:18 min

Liberalerna inledde på lördagen, vid 17-tiden, ett stort telefonmöte för att informera bland annat om den senaste veckans turbulens i partiet, men också om den politiska vägen framåt. Många var kallade till mötet som avslutades efter knappt en timme. 

Det var ett stort telefonmöte som Liberalernas ledning kallade till. Riksdagsgruppen, EU-parlamentariker, partistyrelsen, och även partiets ungdomsförbund deltog. 

– Vi är glada att Jan Björklund tydligt markerade att man har fortsatt stöd för Birgitta Ohlsson i partiledningen. Även att han markerade senaste tidens händelser och vikten av att nu försöka gå vidare och fokusera på den politiska utvecklingen, säger Joar Forssell, ordförande för Liberala ungdomsförbundet. 

På mötet deltog också bland annat gruppledare, kommunal- och landstingsråd och ordförande i länsförbund.

– Det var ett bra möte, ett framåtblickande möte, och en resumé av senaste veckans rubriker och händelser. Jag tycker att det var alldeles ypperligt att ta ett sådant initiativ, säger Annelie Luthman, länsordförande för Liberalerna i Västernorrlands. 

Möten av den här stora omfattningen är ovanligt, säger källor till Ekot. 

Efter den minst sagt stormiga senaste veckan för Liberalerna, med konflikterna och turerna runt riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson, skickade Jan Björklund också i går kväll, fredag, ut ett mejl till partikamrater, där han berör bråken och skrev: "Jag vet att många är besvikna på att konflikter och kris har fått dominera bilden av Liberalerna."

Han skrev också:

"När vi i ledningen upprepade gånger går ut offentligt med olika åsikter skapar det en osäkerhet om vad Liberalerna egentligen vill."

Björklund nämnde också mötet i tisdags i riksdagsgruppen, och att man nu är överens om ett förhållningssätt.

Mycket i Jan Björklunds mejl handlar annars om behovet att fortsätta partiets förnyelse och att kommunicera politiken på ett tydligt sätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".