Soldater dödade i angrepp mot indiskt armehögkvarter

Minst 17 soldater dödades när beväpnade upprorsmän angrep ett arméhögkvarter i den indiska delen av det omstridda Kashmir, enligt armén. Det är den dödligaste attacken i norra Kashmir på flera år.

Fyra av angriparna har dödats sedan de tagit sig in på basen, som ligger i Uri, nära den så kallade kontrollinjen som skiljer den pakistanska från den indiska delen av Kashmir. Ingen grupp har tagit på sig attacken.

Spänningarna har ökat i området sedan en populär rebelledare dödades av statliga styrkor i juli. Minst 78 civila har dödats i protester på gatorna och tusentals har skadats i sammandrabbningar med de indiska säkerhetsstyrkorna.

Kashmir har varit splittrat mellan indiska och pakistanska rivaler sedan Storbritannien drog sig tillbaka 1947, men har de senaste åren varit mindre våldsamt, efter att en stor mängd militära styrkor placerats i regionen.

Mer om Indien

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".