Bildmontage av vittnet Hannah-Sophia och poliser vid avspärrningar efter explosionen i New York.
Hannah-Sophia Karjalainen är på semester i New York. Foto: Privat, Andres Kudacki/AP/TT

Vittnet Hannah-Sophia i New York: Explosionen lät som en bil som baktände

"Det känns väldigt obehagligt"
1:41 min

I centrala New York skadades många människor vid en explosion i natt. Dessutom påträffades ett bombliknade föremål en bit därifrån – men eligt myndigheterna finns inget som tyder på terrorattentat. Hanna-Sophia Karjalainen bor på ett hotell ett par kvarter därifrån och hörde smällen.

Hannah-Sophia Karjalainen från Härryda utanför Göteborg är på semester i New York med sin man och bor två gator från explosionen.

– Vi var ute och handlade när vi hörde ett ljud som inte hörde till det vanliga men vi visste inte vad det var, det kunde vara en bil som baktände eller något helt annat. Snart förstod vi att det hade hänt något för det kom polisbilar och ambulanser från olika håll. Många på gatan stannade och tittade och vi också.

– Sedan gick vi in på vårt hotellrum och slog på tv:n. Då förstod vi att det hade varit en explosion. Det som gick i vårt huvud var att vi gick förbi precis där bara några timmar tidigare när vi var ute och promenerade. Det känns väldigt obehagligt, säger hon.

Relaterat

Mer om USA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".