Svår färjeolycka i Bangladesh

Flera hundra människor befaras ha omkommit när ett fullastat fartyg förliste i hårt väder i Bangladesh natten till lördagen.
Färjan tros ha haft 500 passagerare ombord när fartyget sent på fredagskvällen lade ut från huvudstaden Dhakka för att gå floden Meghna ner till kuststaden Patuakhali. Vid midnatt blåste det upp till hårt väder i samband med ett kraftigt åskväder och färjan sjönk. En del av dem ombord har överlevt, men siffran varierar mellan 60 och 100 personer. Under morgonen har fiskare sökt i floden efter människor som fortfarande kan vara vid liv och räddningsfartyg har sänts till platsen. – Vi kommer inte att veta hur många som har drunknat förrän den sjunkna färjan är lokaliserad och har dragits i land, säger den lokale polischefen. I det flodrika Bangladesh är färjetrafiken omfattande och olyckor är vanliga. Många båtar går groteskt överlastade och befälhavarna ignorerar varningar om hårt väder i dessa ofta stormdrabbade trakter. Flytande likkistor är en återkommande syn i den bangladeshiska sjöfarten.
Börje Remdahl, SR:s Bangkokkorrespondent
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista