Polisens tekniker undersöker vägkanten utanför Bårslöv under natten till onsdagen.
Polisens tekniker undersöker vägkanten utanför Bårslöv under natten till onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mord bakom ihjälbränd person utanför Helsingborg

"Mannen är anhållen misstänkt för mord"
1:02 min

En man har anhållits misstänkt för mord på den person som hittades ihjälbränd i ett dike utanför Helsingborg igår kväll. Polisen är förtegen om identiteten på offret.

– En man hämtades in för förhör och den här mannen är anhållen, och då misstänkt för mord, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

I övrigt vill polisen inte kommentera själva gripandet. Enligt TT som läst tingsrättens handlingar är mannen i 40-års åldern och anhölls klockan 06:55 i morse.

Det var i går kväll strax före halv nio som polis och räddningstjänst fick larm om en brand utomhus i utkanten av Bårslöv. Det är en tätort som ligger utanför Helsingborg. Ronny Möller, inre befäl på räddningstjänsten Skåne nordväst, berättar.

– På vägen ut så får vi en som ringer in och säger att det troligtvis är en människa som det brinner i. Och mycket riktigt när vi kommer fram så är det en brand i en person vid vägen där.

Polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson,  säger att offret ännu inte är identifierat, och kan inte bekräfta om det rör sig om en man eller en kvinna.

- I nuläget har vi inga uppgifter om den personen, det är rättsläkarens sak att undersöka detta, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".