Yahoo
Foto: Marcio Jose Sanchez/TT

Yahoo: 500 miljoner konton hackade

0:49 min

Uppgifter från 500 miljoner Yahoo-konton ska ha stulits i en hackerattack 2014.

Bland annat uppges hackarna kommit över lösenord, födelsedatum och annan information som kopplats till kontona, enligt nyhetsbyrån AP.

Enligt internetföretaget Yahoo tros attacken ha utförts av en organisation med stöd från främmande land, men det är fortfarande oklart vem eller vilka det var, säger vår korrespondent i Washington.

– Man har inte sagt vilken stat man misstänker ligger bakom attacken, som är den största kända hackerattacken någonsin, säger Inger Arenander. 

Hur mycket skadar det här Yahoo? 

– Det klart att det innebär stor skada, men det är inte så ovanligt med dataintrång. Yahoo uppmanar sina användare att byta lösenord och säger att det inte finns några uppgifter om att hackaren finns kvar, säger Arenander.

– Däremot spekulerar en del i att hackerattacken kan komma att påverka försäljningen av företaget som just nu diskuteras, säger vår korrespondent Inger Arenander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista