Dödssiffran stiger efter fartygsolyckan i Egypten

1:08 min

Fler kroppar har hittats i havet utanför Egyptens kust, efter att en båt med migranter på väg till Italien, kapsejsade utanför Egyptens kust i onsdags. Dödstalet är nu uppe i omkring 140. 

Vid stranden i staden Rosetta vid det egyptiska Nildeltat, väntar människor oroligt på besked om vad som hänt deras anhöriga.

Fler än hundra döda kroppar har bärgats ur vattnet där, sedan en båt med migranter kapsejsade i onsdags, tre dagar efter avfärd från hamnen i Kafr el- Sheikh.

Ombord på båten fanns män kvinnor och barn, från flera länder, bland annat Egypten, Sudan och Eritrea, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.

Räddningsarbetet sker med hjälp av fiskebåtar och antalet döda kommer troligen att stiga. Över 160 personer har hittills räddats ur havet och de har fått sjukhusvård. 

Hur många som fanns ombord är inte fastställt, uppgifter varierar mellan 450 och 600 personer.

Enligt UNHCR har antalet människor som tar den vådliga färden över Medelhavet från Egypten till Italien ökat något. Sedan början av året har 2 800 människor dött under färden över Medelhavet, och 115 000 människor har överlevt.

Efter olyckan har en polisundersökning öppnats och egyptiska myndigheter har krävt att människosmugglarna ska gripas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista