Poliser gåendes i närheten av brottsplats.
Skottlossningen inträffade i ett bostadsområde i södra Malmö. Foto: Emil Langvad / TT

En död efter skottlossning i Malmö

En död efter skottlossning i Malmö igår kväll
1:25 min

En man har nu dött efter skottlossningen på Censorsgatan i Malmö i går kväll. Tre andra män skadades. Ingen misstänkt är än så länge gripen.

Den man som fick svårast skador efter en skottlossning på Censorsgatan i Malmö i går kväll har nu avlidit av sina skador. Det bekräftar polisen för Sveriges Radio. 

Han var en av de fyra män som besköts i en bil. Av de övriga tre som skadades har en fått lämna sjukhus. Enligt vittnen avlossades ett stort antal skott från vad som lät som automatvapen. Två av skotten gick in i en lägenhet.

– Mina barn har fått splitter från både trä och damm, berättar Samiuddin Ahmadi. 

Själv var han inte hemma när två skott gick in i lägenheten men där fanns hans fru och barn. Polisen ser allvarligt på att en barnfamilj var nära att skadas. 

– Vi är medvetna om att när man hanterar vapen på det här sättet så finns det en jättestor risk för tredje person att komma till skada, säger Claes-Arne Hermansson, chef för Malmöpolisens utredningssektion för grova brott. 

Polisen vet ännu inte hur många gärningsmännen var eller vilka de var. Det kan ha varit en, två eller tre personer. Vittnen har sett att de försvann på moped, men den uppgiften är enligt polisen inte helt säkerställd än.

– De får göra vad de vill mellan sig. De får göra upp någon annanstans, inte i ett bostadsområde. Tänk om mina barn hade blivit skadade eller dödade, säger Samiuddin Ahmadi. 

I april sköts en man ihjäl i närheten. Polisen har inga uppgifter just nu på något samband, men det undersöks. 

De män som sköts igår är kända av polisen sedan förut. Polisen samlar nu in uppgifter, men vet än så länge ingenting om bakgrunden till skottlossningen.

– Vi känner inte till någonting alls just nu. Det är det vi håller på att skapa en bild av, säger Claes-Arne Hermansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".