Ulvskog angrep moderaterna

Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog talade för partiet på onsdagskvällen. Hon påminde om att det ständigt uppstår nya orättvisor och angrep moderaternas planer på större inkomstskillnader mellan de som jobbar och de som blir försörjda av bidrag.

Statsminister Göran Persson är den ende partiledare som inte talar i Almedalen i år. Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog talade för partiet. 

– Som Olof Palme brukade uttrycka det just här i Almedalen, just därför att vi vet detta, är vi rastlösa reformister. Vi vill mer.

Marita Ulvskog angrep kraftfullt de moderata förslagen. Men hon hade inga egna utspel med sig utan sa bara att: vi vill göra mer.

– För mig är detta en tradition som är intimt förknippad med Olof Palme, även om man ju kan säga att Almedalen har förändrats rätt ordentligt på senare år, säger Marita Ulvskog.

Att ni vill göra mer, vad är det ni vill göra egentligen, är det inte lite diffust?

– Nej, vi kommer att föreslå en massa saker för det första i budgetpropositionen och sedan i partikongressen som ju är vår stora händelse under hösten.

Så att det kommer moteld mot de borgerliga förslag, som kom på tisdagen? Fredrik Reinfeldt utlovade 300 000 nya jobb?

– Vi tycker inte att 300 000 nya jobb räcker. Vi kommer naturligtvis att – inte för att mota de förslag som moderaterna har kommit med – utan för att mota arbetslösheten – kommer vi att sätta in ett batteri av satsningar.

Du garanterade här att sjukförsäkringsnivåerna och arbetslöshetsnivåerna inte kommer att sänkas, kan socialdemokraterna verkligen vara säkra på det? Anna Hedborg håller ju på att utreda den här frågan?

– Ja, men arbetslöshetssersättningen och sjukersättningen är ingenting som vi kommer att röra, säger Marita Ulvskog.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se