Polisen genomförde en stor insats i Chemnitz efter ett bombhot.
Polisen genomförde en stor insats i Chemnitz efter ett bombhot. Foto: TT

Stor polisinsats i tyska Chemnitz

I östra Tyskland pågick under lördagen en massiv polisinsats. Polisen har evakuerat en byggnad i staden Chemnitz och stormat en lägenhet. En 22-årig man eftersöks. Två personer är intagna till förhör.

Polisen i tyska Chemnitz genomförde under lördagen en omfattande insats sedan man fått uppgifter om ett planerat bombdåd. Tre personer har tagits in till förhör och enligt tyska medier söker polisen även en 22-årig man. Det är oklart om den 22 årige mannen är en av dem. 

Tyska tidningar visar bilder på den eftersökte, och manar allmänheten att höra av sig om de sett något.

– Vi har en pågående polisinsats med anledning av en misstänkt förberedelse av ett sprängattentat, säger Kathlen Zink, talesperson på kriminalpolisen i delstaten Sachsen, till TT.

Operationen pågår i miljonprogramsområdet Heckertgebiet i den östtyska staden. Ett hus har evakuerats och en lägenhet har stormats av insatsstyrka, enligt Leipziger Volkszeitung.

"Vi har funnit starkt explosivt material i lägenheten" twittrade polisen i Sachsen strax innan fem.

Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området, och dem som bor innanför avspärrningarna att hålla sig inomhus. Man ber också folk på plats att inte lägga ut bilder eller filmer.

Insatsen ska ha påbörjats redan tidigt i morse, rapporterar Mitteldeutscher Rundfunk. På bilder publicerade av tyska medier syns poliser med förstärkningsvapen och hundar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".