Samsung Galaxy Note 7.
Foto: Ahn Young-joon

Samsung avbryter Galaxy-produktion

Elektroniktillverkaren Samsung uppges ha stoppat produktionen av den nya mobiltelefonen Galaxy Note 7, rapporterar den koreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Beslutet om att tillfälligt stoppa produktionen ska ha tagits i samarbete med myndigheter i Kina och USA. Elektronikjätten har inte uttalat sig om produktionsavbrottet.

Enligt Samsung handlar det om justeringar av produktionsvolymerna, uppger nyhetsbyrån AFP.

Tidigare under dagen meddelade företaget att det utreder rapporter om värmeskador på just nya Galaxy Note 7 efter att teleoperatören AT&T meddelat att företaget kommer att sluta byta ut telefonen och sälja den.

"Om vi kommer fram till att det finns produktsäkerhetsproblem kommer Samsung att vidta omedelbara åtgärder för att lösa den här situationen", skrev Samsung då i ett uttalande.

Redan tidigare har företaget återkallat telefonmodellen efter att telefonerna börjat brinna. Men också de ersättningstelefoner som företaget levererat har alltså samma problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".