Trump i hård attack efter anklagelser om sexuella närmanden

1:47 min

Flera kvinnor i USA anklagar den republikanske presidentkandidaten i USA, Donald Trump, för oönskade sexuella närmanden. Nu slår han tillbaka.

Kvinnorna berättar att han tvingat sig på dem, men Donald Trump avvisar allt som lögner och konspirationer i samarbete med medier som vill krossa honom.

– Han var som en bläckfisk, som om han haft sex armar som var överallt, säger Jessica Leeds till tidningen New York Times om en flygresa i stolen bredvid Donald Trump för 35 år sedan.

I den senaste presidentkandidatdebatten nekade Trump till att han någonsin skulle ha antastat kvinnor. Efter det kände sig Jessica Leeds tvungen att berätta.

Ytterligare en kvinna har framträtt i New York Times och en kvinnlig reporter i veckotidningen People anklagar Trump för att ha tryckt upp henne mot en vägg i samband med en intervju och kysst henne med våld.

På torsdagen gick Donald Trump till kraftig motattack. Han tänker stämma tidningen New York Times som publicerat Jessica Leeds.

– De här ondskefulla påståendena är totalt och absolut falska, sa Trump i ett tal i Florida.

– Det här har aldrig hänt och det förstår de fogliga människor som sagt det. Titta på dem, så förstår ni, sa Trump till publiken.

De nya anklagelserna överröstar Trumps egna ansträngningar att anklaga motkandidaten Hillary Clintons make Bill för övergrepp mot kvinnor. Trump upprepade att Hillary Clinton ska buras in om han vinner.

– Paret Clinton är kriminella, sa Trump, som anklagade president Obama och FBI för korruption med mediernas hjälp, allt under etiketten det korrupta etablissemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista