Delad bild: Trump slår ut med händerna, Michelle Obama pekar med hela handen
Michelle Obama säger sig vara skakad över Trumps grova kommentarer om vad han kunde göra med kvinnor. Foto: Evan Vucci/TT, Jim Cole/TT.

Michelle Obama till angrepp mot Trump

"Det handlar inte om politik utan om mänsklig anständighet"
2:22 min

Inspelningen där den republikanske presidentkandidaten Donald Trump skryter om hur han kan använda sin stjärnstatus för att göra vad han vill med kvinnor fortsätter att skada honom i presidentvalrörelsen. Igår angrep 
Michelle Obama, jurist och USA:s första dam, honom hårt.

– Det här kan inte avfärdas som bara oanständigt eller som skämt i omklädningsrummet. Det här var en mäktig person som talade öppet och fritt om sexuellt rovdjursbeteende.

Det mycket populära Michelle Obama är en inflytelserik politisk motståndare till den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, men igår sa hon att fördömande av sexuella övergrepp inte har med politik att göra.

– Det handlar om mänsklig anständighet och rätt och fel, sa Michelle Obama som sa sig vara skakad över Trumps grova kommentarer om vad han kunde göra med kvinnor. Det kan inte tolereras, det är inte normalt, sa hon.

Beteendet är inte representativt för de män jag känner och en förolämpning mot alla anständiga män, sa Michelle Obama som lät skakad själv inför en intensivt lyssnande publik.

Donald Trump, som nekat till att ha begått såna sexuella övergrepp, som han skröt om, är under press igen, sedan flera kvinnor har trätt fram och sagt att han ljuger. Samtidigt tappar han stöd i opinionen.

Det är kvinnorna som ljuger, sa Trump igår.

– De onskefulla påståendena om att jag skulle ha uppträtt olämpligt mot kvinnor är totalt och absolut falska, sa Trump, som inför en jublande publik anklagade motståndaren Hillary Clinton och medierna för konspiration för att krossa hans kampanj.

Enligt Donald Trump, som talade utan garderingar, är paret Clinton kriminella och korrupta och han uppmanade publiken att inte tro på att han tappar stöd.

Donald Trump anklagade media för att inte bry sig om de dagliga läckorna från Wikileaks ur epost som Clintonkampanjens stab skrivit till varandra och som bland annat blottar deras taktiska överväganden och cyniska jargong om hur de ska framställa sin kandidat i bästa möjliga dager.

Relaterat

Mer om Presidentvalet i USA 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".