Få avbokningar av londonresenärer

Inte heller svenskarnas resande till London verkar ha påverkats så mycket av terrorattacken igår. På SAS har man visserligen haft en del ombokningar idag, men redan i morgon verkar resandet återgå till det normala, det säger Ulrika Fager, pressinformatör på SAS.

-Under gårdagen så hade vi väldigt många förfrågningar från oroliga resenärer som undrade vad som hände och det märktes på alla våra telefonförsäljningskontor. Idag så har vi nästan inga samtal alls. Vi kunde se att på våra fem flygningar som trafikerade London idag så har vi ungefär hundra resenärer som valt att boka om sina biljetter. Däremot under helgen så verkar det inte vara någon skillnad mot normalt avbokningsagerande.

-Vad tror du det beror på?

-Man väljer väl att avvakta och se hur det utvecklas tror jag.

Inte heller på reseföretaget MyTravel, där bland annat Ving ingår, har man märkt av så många avbokningar. Men för dom som ändå vill boka om så varierar reglerna mellan olika bolag.

Flygbolaget Ryanair erbjuder gratis ombokning för de resenärer som ska iväg idag, hos SAS får du boka om till på måndag å på British airways till och med nästa fredag.

Reporter: Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@sr.se