Trump lovar att respektera valresultatet - om han vinner

1:35 min

I USA har republikanernas presidentkandidat Donald Trump ikväll lyckats chockera igen, när det gäller hans inställning till valresultatet.

I debatten natten till torsdagen väckte Trump stor uppståndelse när han sa att han inte kunde lova att respektera valresultatet den 8 november.

Och för nån timme sedan sa han så här:

– Jag kommer totalt att acceptera valresultatet, sa Trump på ett valmöte i Ohio.

För några sekunder trodde alla att den republikanske presidentkandidaten nu slutligen ville sätta punkt för upprördheten över att han inte tycks respektera den amerikanska demokratins grundvalar.

Men efter en dramatisk konstpaus kom slutet på meningen:

– Om jag vinner, sa Trump, och öste därmed nytt bränsle på den brasa han ordnat kring sin kandidatur, det republikanska partiet och presidentvalet.

De omedelbara reaktionerna från de politiska kommentatorer som så här på upploppet följer varje minut av valrörelsen, var både bokstavligt och bildligt talat gapande munnar. Men på valmötet i Ohio jublade hans anhängare över att deras kandidat än en gång lyckades fånga mediernas uppmärksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista